Vit kladdkaka med saffran och lingongrädde

Ljuvlig kladdkaka med saffran och vit choklad. Toppa med fluffig grädde blandad med rårörda lingon. Lingonens syrlighet gifter sig fint med den söta kakan.

10 bitar

Du behöver

  • ½ g saffran
  • ½ dl strösocker
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Lingongrädde

2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
½ dl rårörda lingon

Ugn: 175°

Gör så här

1

Stöt saffran med 1 msk av sockret. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret under omrörning.

2

Rör ihop ägg, socker, sirap och vaniljsocker. Blanda först i smör och choklad och sedan mjöl och salt. Rör om till en smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

4

Lingongrädde: Vispa grädde och florsocker. Rör ner lingonen och toppa kakan med lingongrädde.

Scroll to Top