4 portioner
Du behöver
- 300 g pasta stora snäckor
- 1 fänkål
- 1 knippe salladslök
- olivolja
- 1 dl vitt matvin
- 2 dl crème fraîche
- 1 hönsbuljongstärning
- 3 dl vispgrädde
- 3.5 dl mjölk
- 2 ½ dl färskriven parmesan
- 1 dl marinerade soltorkade tomater avrunna
- 2 stekta tärnade kycklingfiléer
- salt och svartpeppar
- 1 msk smör till formen
- ½ msk ströbröd
Garnera med
timjan
Servera med
grönsallad
Ugn: 175°
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (al dente). Låt rinna av i ett durkslag.
Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken. Fräs fänkål och lök i olja ca 3 minuter. Häll i vinet och låt det koka in ca 3 minuter.
Tillsätt crème fraiche och smulad buljongtärning. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp under omrörning. Blanda i 2 dl parmesan, tomater, kyckling och avrunnen pasta. Koka upp och koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll pastan med såsen i en smord ugnssäker form. Sikta över ströbrödet.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Toppa med resterande parmesan samt timjan. Servera med grönsallad.