Thailändsk tom kha gai

Bjud på en läcker middag med asiatiska smaker! Om man vill kan man servera nudlar till den thailändska kycklingsoppan.

4 portioner

Du behöver

  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk hackade limeblad
  • 2 citrongräs
  • 4 kycklingfiléer
  • 125 g skogschampinjoner
  • 4 salladslökar
  • 2 morötter
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk färskriven ingefära
  • saft av 1 lime

Garnera med

salladslök

Gör så här

1

Blanda kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull.

2

Hacka limebladen och krossa citrongräset. Lägg ner i kastrullen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.

3

Putsa och strimla kycklingfiléerna. Ansa och skiva svampen.

4

Strimla salladslöken riktigt tunt. Skiva morötterna och strimla chilifrukten. Skala och riv ingefäran.

5

Vänd ner samtliga ­ingredienser utom salladslöken i kastrullen och låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.

6

Tillsätt salladslök och limesaft och rör om. Vid servering, garnera med strimlad salladslök.

Scroll to Top