4 portioner
Du behöver
- 400 ml kokosmjölk
- 5 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 tsk hackade limeblad
- 2 citrongräs
- 4 kycklingfiléer
- 125 g skogschampinjoner
- 4 salladslökar
- 2 morötter
- 1 röd chilifrukt
- 2 msk färskriven ingefära
- saft av 1 lime
Garnera med
salladslök
Gör så här
1
Blanda kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull.
2
Hacka limebladen och krossa citrongräset. Lägg ner i kastrullen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
3
Putsa och strimla kycklingfiléerna. Ansa och skiva svampen.
4
Strimla salladslöken riktigt tunt. Skiva morötterna och strimla chilifrukten. Skala och riv ingefäran.
5
Vänd ner samtliga ingredienser utom salladslöken i kastrullen och låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.
6
Tillsätt salladslök och limesaft och rör om. Vid servering, garnera med strimlad salladslök.