4 portioner
Du behöver
- 150 g morot
- 150 g palsternacka
- 100 g rotselleri
- 300 g potatis
- 1 st gul lök
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1.5 dl grädde
- salt och peppar
- 500 g fisk t.ex. torsk
- 0.5 tsk salt
Servering
3 dl frysta sojabönor eller gröna ärtor
riven färsk pepparrot
krutonger
Gör så här
Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull ca 4 min.
Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, ca 5 min.
Toppa soppan med tinade sojabönor, riven pepparrot och krutonger.