Du behöver
Grunddeg
7.5 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1.5 dl lättfil
1.5 dl mjölk
Smaksättning
100 g hackad mörk choklad
Pensling
ägg
Servera med
smör
apelsinmarmelad
Ugn: 225°
Gör så här
Grunddeg: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, lättfil och mjölk.
Smaksättning: Blanda i hackad choklad. Arbeta samman till en deg på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centi-meter tjock. Ta ut rundlar, 7–8 centimeter i diameter, med mått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensling: Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servering: Bjud sconesen varma med smör och apelsinmarmelad.