10 bitar
Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ½ dl strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ½ dl naturell yoghurt
- ½ dl rapsolja
Fyllning:
150 g färskost
½ dl florsocker
1 ägg
hallon
Glasyr och garnering
florsocker
hallonsaft
hallon
ev ätbara blommor
Ugn: 175°
Gör så här
1
Fyllning: Rör ihop färskost, florsocker, ägg och hallon.
2
Smörj och mjöla en form, 1 ½ liter. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa samman socker, ägg, vaniljsocker och yoghurt. Tillsätt mjölblandningen under vispning. Tillsätt oljan och blanda till en smet.
3
Häll hälften av smeten i formen. Klicka i fyllningen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.
4
Glasyr och garnering: Rör samman florsocker och saft och ringla glasyren över kakan. Toppa med hallon och ev ätbara blommor.