10 bitar

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl naturell yoghurt
  • ½ dl rapsolja

Fyllning:

150 g färskost
½ dl florsocker
1 ägg
hallon

Glasyr och garnering

florsocker
hallonsaft
hallon
ev ätbara blommor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Fyllning: Rör ihop färskost, florsocker, ägg och hallon.

2

Smörj och mjöla en form, 1 ½ liter. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa samman socker, ägg, vaniljsocker och yoghurt. Tillsätt mjölblandningen under vispning. Tillsätt oljan och blanda till en smet.

3

Häll hälften av smeten i formen. Klicka i fyllningen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.

4

Glasyr och garnering: Rör samman florsocker och saft och ringla glasyren över kakan. Toppa med hallon och ev ätbara blommor.