Krämig sparrissoppa

Du behöver 500 g grön sparris 4 st bananschalottenlökar 2 msk smör 5 dl vispgrädde 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 dl vitt vin...

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 4 st bananschalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 dl rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar

Garnera med

sparrisknoppar
rucolablad
skivade rädisor

Gör så här

1

Ansa sparrisen. Skala stjälkarna om de är tjocka så att soppan blir slät. Skär sparrisen i ca 1 cm långa bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparris-bitar och -knoppar i ca 2 minuter.

2

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret och fräs löken blank och smidig utan att den får färg. Tillsätt grädde, vatten, fond och vin. Låt allt koka upp.

3

Tillsätt sparrisen men ta undan några knoppar till garnering. Koka samman i ca 10 minuter. Tillsätt rucolan och kör soppan i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Toppa med sparris, rucola och rädisor.

Scroll to Top