Du behöver
- 500 g grön sparris
- 4 st bananschalottenlökar
- 2 msk smör
- 5 dl vispgrädde
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 dl vitt vin
- 0.5 dl rucolasallad
- salt
- svartpeppar
Garnera med
sparrisknoppar
rucolablad
skivade rädisor
Gör så här
Ansa sparrisen. Skala stjälkarna om de är tjocka så att soppan blir slät. Skär sparrisen i ca 1 cm långa bitar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparris-bitar och -knoppar i ca 2 minuter.
Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret och fräs löken blank och smidig utan att den får färg. Tillsätt grädde, vatten, fond och vin. Låt allt koka upp.
Tillsätt sparrisen men ta undan några knoppar till garnering. Koka samman i ca 10 minuter. Tillsätt rucolan och kör soppan i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med sparris, rucola och rädisor.