Sparrispaj med brie

Du behöver 1 st sats pajdeg Fyllning 6 st salladslökar 250 g grön sparris 150 g brieost Äggstanning 4 st ägg 2 dl crème fraîche...

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg

Fyllning

6 st salladslökar
250 g grön sparris
150 g brieost

Äggstanning

4 st ägg
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost ex. Västerbottensost
0.75 st ask finklippt krasse
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

gräslök
klippt krasse
rostade pinjenötter

Ugn: 225°

Gör så här

1

Gör pajdegen. Tryck ut degen i en smord pajform, ca cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter strax under ugnens mitt. Låt svalna.

2

Ansa och strimla salladslöken. Bryt av basen på sparrisen. Koka ca 3 minuter i lättsaltat vatten. ­Spola av i kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Ta undan några hela sparrisstjälkar. Dela de resterande i mindre bitar. Fördela lök och sparris i det förgräddade skalet. Skiva osten.

4

Vispa samman äggstanningen. Häll den över fyllningen. Lägg ner resterande sparrisstjälkar varvade med ostskivor enligt bild. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 40 minuter eller tills pajen ­stannat helt.

6

Garnera med gräslök, krasse och pinjenötter.

Scroll to Top