Du behöver
- 1 st sats pajdeg
Fyllning
6 st salladslökar
250 g grön sparris
150 g brieost
Äggstanning
4 st ägg
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost ex. Västerbottensost
0.75 st ask finklippt krasse
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnera med
gräslök
klippt krasse
rostade pinjenötter
Ugn: 225°
Gör så här
Gör pajdegen. Tryck ut degen i en smord pajform, ca cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter strax under ugnens mitt. Låt svalna.
Ansa och strimla salladslöken. Bryt av basen på sparrisen. Koka ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper.
Ta undan några hela sparrisstjälkar. Dela de resterande i mindre bitar. Fördela lök och sparris i det förgräddade skalet. Skiva osten.
Vispa samman äggstanningen. Häll den över fyllningen. Lägg ner resterande sparrisstjälkar varvade med ostskivor enligt bild. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner.
Grädda strax under ugnens mitt i 40 minuter eller tills pajen stannat helt.
Garnera med gräslök, krasse och pinjenötter.