Du behöver
- 500 g hjortfilé
- salt och svartpeppar
- 1 msk smör
- 200 g glasnudlar
- 200 g tunt strimlad rödkål
- 2 dl salta hackade jordnötter
- 1 st tunt skivad röd chili
- salt
- 1 kruka koriander
Dressing
2 st lime finrivet skal och saft
2 msk neutral olja
2 msk flytande honung
0.5 dl japansk soja
Ugn: 175°
Gör så här
Salta och peppra hjortfilén och bryn runtom i smör. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila 10 min innan det skärs i tunna skivor.
Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten.
Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda nudlarna med dressing, rödkål, nötter och chili. Smaka av med salt.
Lägg upp salladen på ett fat. Fördela köttet ovanpå och toppa med korianderblad.