RECEPT FRÅN HJ

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Servera gärna med limeklyftor som du pressar över rätten.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g hjortfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g glasnudlar
  • 200 g tunt strimlad rödkål
  • 2 dl salta hackade jordnötter
  • 1 st tunt skivad röd chili
  • salt
  • 1 kruka koriander
  • Dressing

  • 2 st lime finrivet skal och saft
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl japansk soja
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Salta och peppra hjortfilén och bryn runtom i smör. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila 10 min innan det skärs i tunna skivor.

2

Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten.

3

Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda nudlarna med dressing, rödkål, nötter och chili. Smaka av med salt.

4

Lägg upp salladen på ett fat. Fördela köttet ovanpå och toppa med korianderblad.


Recept