Du behöver

  • 1 pkt färdig smördeg 275 g
  • 1 st äggula
  • 1 msk socker

Apelsinmousse

2.5 st gelatinblad
3 st blodapelsiner
0.5 st citron
2 st äggulor
125 g socker
100 g crème fraîche
1.5 dl vispgrädde

Garnera med

frystorkade hallon

Ugn: 200º

Gör så här

1

Sporra ut 12 hjärtan, ca 9 cm i diameter, ur smördegen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg och låt torka i 5 minuter. Pensla igen och strö lite socker ovanpå.

2

Baka i ugn i 12–15 minuter. Kakorna ska bli gyllene. Låt svalna.

3

Mousse: Blötlägg gelatinbladen i en skål kallt vatten i 5 minuter. Riv apelsiner och citron fint till 1 msk apelsinskal och ½ tsk citronskal. Pressa frukterna. Häll 1 ½ dl apelsinsaft och 1 msk citronsaft i en kastrull. Krama ur gelatinet och smält det med saften på svag värme.

4

Vispa äggulor, apelsin-skal, citronskal och socker i ca 5 minuter till en tjock och luftig kräm. Rör ner gelatinblandningen i äggkrämen. Låt stå kallt i 45–60 minuter. Rör om 2–3 gånger under tiden.

5

Vispa crème fraiche och grädde till en luftig kräm och vänd ner den i äggkrämen. Låt stå i kylen ca 1 timme.

6

Häll moussen i en spritspåse med tyll. Spritsa tre toppar på åtta av hjärtana. Lägg samman två och två. Spara de sista fyra hjärtana och lägg som lock. Garnera med frystorkade hallon.