Kycklingfrikadeller i mustig tomatsås

Våra stora kycklingköttbullar blir en rejäl middag ihop med mustig tomatsås och kokt pasta. Frikadellarna har en fräsch hint av citron och persilja.

4 portioner

Du behöver

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • rivet skal från en halv citron
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g kycklingfärs

Tomatsås

2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
2 hackade tomater
2 msk kalvfond
4 dl vatten
1 msk finhackad timjan
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

timjan
rivet citronskal

Servera med

kokt pasta
parmesanost

Gör så här

1

Tomatsås: Skala och tärna morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs morötter, lök och vitlök blanka och smidiga utan att de får färg.

2

Tillsätt tomater, kalvfond, vatten och örter. Låt sjuda under lock i 25–30 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

3

Rör ihop ströbröd och grädde. Låt svälla någon minut. Skala och riv vitlöksklyftorna. Tillsätt ägg, riven vitlök, rivet citronskal, persilja, salt och peppar. Lägg ner färsen och rör om noga.

4

Forma köttbullar, ca 2 ½ cm i diameter. Lägg ner köttbullarna i såsen och sänk värmen. Låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Vänd en gång.

5

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera frikadellerna i sin tomatsås tillsammans med pasta och riven parmesan. Garnera med timjan och rivet citronskal.

Scroll to Top