Gratäng med rotfrukter och kassler

En snabbfixad favoritgratäng som klarar sig själv i ugnen. Gratängen blir matig och mättande tack vare potatis, palsternacka, morot och kassler. Servera med en krispig rödkålsslaw.

2 portioner

Du behöver

  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 200 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 200 g kassler
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven smakrik ost
  • ½ tsk timjan
  • salt och peppar

Rödkålsslaw

100 g rödkål
½ äpple
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk majonnäs
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1

Skala och riv morötter, palsternacka och potatis grovt. Skala och hacka löken och strimla kasslern.

2

Rör ihop grädde, mjölk, senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar i en skål. Vänd ner rotfrukter, lök och kassler.

3

Fördela i en smord form eller två portionsformar. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.

4

Rödkålsslaw: Strimla rödkålen fint. Skala och strimla äpplet fint. Blanda kål, äpple, senap, vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top