2 portioner
Du behöver
- 100 g morot
- 100 g palsternacka
- 200 g potatis
- 1 liten gul lök
- 200 g kassler
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk fransk senap
- 2 dl riven smakrik ost
- ½ tsk timjan
- salt och peppar
Rödkålsslaw
100 g rödkål
½ äpple
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk majonnäs
salt och peppar
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och riv morötter, palsternacka och potatis grovt. Skala och hacka löken och strimla kasslern.
2
Rör ihop grädde, mjölk, senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar i en skål. Vänd ner rotfrukter, lök och kassler.
3
Fördela i en smord form eller två portionsformar. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
4
Rödkålsslaw: Strimla rödkålen fint. Skala och strimla äpplet fint. Blanda kål, äpple, senap, vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.