Du behöver
- 100 g morot
- 100 g palsternacka
- 200 g potatis
- 1 st liten gul lök
- 200 g kassler
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk fransk senap
- 2 dl riven smakrik ost
- 0.5 tsk timjan
- salt och peppar
Rödkålsslaw
100 g rödkål
0.5 st äpple
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk majonnäs
salt och peppar
Ugn: 225º
Gör så här
Skala och riv morötter, palsternacka och potatis grovt. Skala och hacka löken och strimla kasslern.
Rör ihop grädde, mjölk, senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar i en skål. Vänd ner rotfrukter, lök och kassler.
Fördela i en smord form eller två portionsformar. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
Rödkålsslaw: Strimla rödkålen fint. Skala och strimla äpplet fint. Blanda kål, äpple, senap, vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.