Du behöver
- 1 butternutpumpa
- 2 msk honung
- 2 msk olivolja
- 1 msk chiliflakes
- salt och peppar
- 1 citron
- 200 g grönkål
- 100 g fetaost
- 4 msk olivolja
Topping
1 msk olivolja
100 g pumpakärnor
1 tsk havssalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela pumpan och ta bort kärnorna. Lägg den i en ugnsfast form.
Ringla över honung och olivolja. Strö över chiliflakes, salta och peppra. Dela citronen och pressa den ena halvan över pumpan. Baka i ugn ca 30–40 minuter.
Ta ut pumpan ur ugnen och dra av skalet, skär köttet i mindre bitar.
Skölj grönkålen och riv av bladen från stjälkarna. Grovhacka kålen.
Blanda pumpa och grönkål, smula fetaosten över. Ringla över olivolja och saften från den resterande citronhalvan. Krydda med salt och peppar.
Häll olja i en uppvärmd stekpanna och stek pumpakärnorna på medelhög värme tills de är krispiga. Krydda med havssalt och strö kärnorna över salladen.