Du behöver
Botten:
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1,5 dl bryggkaffe starkt, avsvalnat
Hallonpannacotta:
150 g frysta hallon
saften från 1 citron
4 dl vispgrädde
0.5 tsk agaragar-pulver
1.5 dl strösocker
Dekoration: vispad grädde och färska hallon
Gör så här
Fodra en form, cirka 25 × 35 cm, med bakplåtspapper. Mixa ihop alla ingredienserna till bottnen i en matberedare. Tryck ut smeten jämnt i formen. Ställ in formen i kylskåpet.
Blanda hallon och citronsaft till pannacottan i en kastrull, och koka ihop till ett mos. Passera moset genom en finmaskig sil, så att du får en puré utan kärnor.
Blanda vispgrädde och agar-agarpulver i en kastrull. Låt koka i 2 minuter under omrörning, och rör sedan ner hallonpuré och socker. Koka blandningen i ytterligare någon minut och häll den sedan i formen.
Låt formen stå i kylskåpet tills pannacottan har stelnat helt, det tar 1–2 timmar. Skär sedan kakan i bitar. Använd gärna en vass kniv och torka av den mellan varje drag. Toppa varje bakelse med vispad grädde och färska hallon precis före servering.
Fodra en form, cirka 25×35 cm, med bakplåtspapper. Mixa ihop alla ingredienserna till bottnen i en matberedare. Tryck ut smeten jämnt i formen. Ställ in formen i kylskåpet.
Blanda hallon och citronsaft till pannacottan i en kastrull och koka ihop till ett mos. Passera moset genom en finmaskig sil, så att du får en puré utan kärnor.
Blanda vispgrädde och agar-agarpulver i en kastrull. Låt koka i 2 minuter under omrörning, och rör sedan ner hallonpuré och socker. Koka blandningen i ytterligare någon minut och häll den sedan i formen.
Låt formen stå i kylskåpet tills pannacottan har stelnat helt, det tar 1–2 timmar. Skär sedan kakan i bitar. Använd gärna en vass kniv och torka av den mellan varje drag. Toppa varje bakelse med vispad grädde och färska hallon precis före servering.