Du behöver
- 125 g smör
 - 1.5 dl strösocker
 - 4 st ägg
 - 2 st citroner
 - 5 dl mandelmjöl
 - 2 dl vetemjöl
 - 2 msk vallmofrön
 - 2 tsk bakpulver
 
Lemon drizzle
                                                              1.5 dl strösocker
                                                              1.5 dl pressad citronsaft 
Mascarponekräm
                                                              250 g mascarponeost
                                                              1 tsk vaniljsocker 
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Smöra och bröa en brödform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ica 40 minuter.
Smält sockret i citronsaften till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne när kakan fortfarande är varm. Ringla över sirapen, lite i taget. Låt kakan svalna i sin form.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






