Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 400 g potatis
  • 4 st ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 st avokador
  • 10 st rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök

Dressing

50 g smör
0.5 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
st salt och peppar

Gör så här

1

Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 minuter för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.

2

Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.

3

Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

4

Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.