Du behöver
- 600 g fläskkarré
- 2 st morötter
- 2 st gula lökar
- 1 msk olja
- 4 st vitlökar
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 4 dl äppelmust
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 st äpplen
Mos
1 kg potatis
25 g smör
2 dl mjölk
salt och peppar
Tips! Lika gott med kycklingfilé.
Gör så här
Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.
Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 minuter. Lägg i äpplena efter 20 minuter.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.