Du behöver
- 1 st broccoli
- 250 g blomkålsbuketter
- 1 st stånd grön sparris
- 8 st ägg
- 2 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk finhackad dill
- 100 g riven Västerbottensost
Garnering
klippt gräslök
Gör så här
Ansa broccoli och blomkål och dela i mindre buketter. Ansa sparrisen och bryt av basen, dela stjälkarna i mindre bitar.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar, tillsätt riven ost och dill.
Fördela primörer i en eldfast form som du klätt med bakplåtspapper ca 15×25 cm stor. Häll över stanningen, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.
Grädda i ugnens mitt i ca 35–40 minuter, känn med sticka, fritattan skall ha stannat helt. Tag ut och låt svalna lite.
Dela i rutor, snibbar eller trekanter. Klipp gräslök över och servera.