Ostgratinerad kålsoppa

Du behöver Ugn: 200º 600 g vitkål 1 msk olivolja 2 st gula lökar 0.5 tsk torkad timjan 1 l vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar 2...

Du behöver

Ugn: 200º

600 g vitkål
1 msk olivolja
2 st gula lökar
0.5 tsk torkad timjan
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl vitt vin
2 skiva ljust bröd
2 dl riven lagrad ost

Servera med: rostad lök

Gör så här

1

Sätt ugnen. Skär kålen i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills bitarna fått färg, cirka 8 minuter.

2

Lägg kål, lök och timjan i en kastrull och häll i vatten, smulad buljongtärning och vin. Låt koka cirka 10 minuter.

3

Häll upp soppan i serveringsskålar och toppa med bröd och riven ost. Gratinera i ugnen tills osten smält. Toppa med rostad lök och servera.

Scroll to Top