Du behöver
- 400 g torskfilé
- 0.5 kg potatis
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 300 g blomkålshuvud
- 0.5 dl sötmandel
- citronsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2.5 dl grädde
- liten citron
Gör så här
1
Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Smält smöret till citronsåsen i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i grädden under omrörning och låt småputtra någon minut.
2
Ta kastrullen från värmen och riv över citronskal och pressa i saft. Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Pressa eller mosa potatisen.
3
Smält smöret och häll i mjölken. Häll över potatisen och rör om kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och bred ut moset över fisken så allt blir täckt.
4
Plocka buketter av blomkålen dela dem på mitten. Tryck ner buketterna i moset och strö över mandel. Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter.