Du behöver
- 8 st gula lökar medelstora
- smör att steka i
- 300 g lammfärs
- 2 msk tomatpuré
- 1 kruka färsk kruspersilja
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skala lökarna och koka dem cirka 5 minuter. Fiska upp lökarna och låt dem svalna. Skär av det yttersta av roten i botten så att lökarna kan stå upp. Skär av 1/3 av toppen och gröp ur lökarna.
3
Hacka cirka 1/3 av det urgröpta och bortskurna och stek i smör tillsammans med lammfärsen. Resten av löken kan du hacka och frysa in. Rör hela tiden och tillsätt sedan tomatpuré och vatten.
4
Finhacka hälften av persiljan. Låt lammfärssåsen puttra 5–7 minuter och tillsätt persiljan, salt och peppar.
5
Ställ lökarna i en ugnsfast form och fyll dem med lammfärsen. Fördela den rivna osten och baka i 25–30 minuter.
6
Dekorera med resten av persiljan och servera med en sallad.
En riktig 70-talsrätt som man också kan fylla med bara grönsaker och ha som tillbehör till kött eller fisk.