Spindelnätskaka till Halloween

En läcker chokladkaka som får extra djup smak tack vare en skvätt kaffe. Toppa med en len glasyr och ett spindelnät av vit choklad. Det är lättare att få till än du tror. Den perfekta efterrätten att servera på Halloweenfesten.

12 bitar

Du behöver

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 3 dl kaffe nybryggt
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

1,5 dl vispgrädde
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
200 g mörk choklad

Garnering:

75 g vit choklad
physalis

Ugn: 150°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning. Blanda i kaffet och häll allt i en stor skål.

2

Rör i äggen. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten.

3

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Låt kakan svalna.

4

Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta den av värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält.

5

Bred glasyren över kakan och låt den halvstelna. Smält den vita chokladen över vattenbad. Spritsa den ovanpå glasyren i ringar. Dra försiktigt med en tandpetare inifrån och ut så det ser ut som ett spindelnät. Låt glasyr och choklad stelna. Garnera med physalis.


Kommentar:
Utan “spindelnät” passar kakan finfint alla dagar på året!
Scroll to Top