Red velvet cupcakes

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 msk kakao 0,5 tsk salt 1,75 dl strösocker 1,75 dl rapsolja 1 st ägg 1 msk röd hushållsfärg 1...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1,75 dl strösocker
  • 1,75 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 msk röd hushållsfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl filmjölk
  • 0,75 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Frosting:

100 g färskost
100 g smör rumsvarmt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Hallonsås:

100 g hallon
1 dl strösocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl, kakao och salt. Vispa samman socker, olja, ägg, hushållsfärg och vaniljsocker till en smet.

2

Vispa i mjölblandningen och filmjölk. Rör ut bikarbonaten i vinäger, det bubblar, och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.

3

Vispa färskost och smör fluffigt med elvisp. Vispa i florsocker och vaniljsocker och fortsätt vispa tills frostingen är fluffig. Spritsa den på muffinsen.

4

Koka ihop hallon och socker tills det börjar tjockna. Sila bort kärnorna och låt svalna. Ringla försiktigt lite hallonsås över kakorna vid servering.


Kommentar:
Röd sockerkaka – kan det vara något? Ja ,verkligen! Med lätt kakosmak, krämiga färskostfrosting och knallröd hallonsås, blir detta troligen helgens mest populära kaka.

Scroll to Top