Du behöver
- 200 g smör
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 burk karamelliserad mjölk ca 400 g
Glasyr:
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 tsk flingsalt
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda i smörblandningen.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i hälften av smeten. Klicka på den karamelliserade mjölken och häll på resten av smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan kallna och stelna i kylskåp minst 3 timmar.
Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Häll glasyren på kakan och låt stelna. Garnera med flingsalt.