Du behöver

  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk ca 400 g

Glasyr:

1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 tsk flingsalt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda i smörblandningen.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i hälften av smeten. Klicka på den karamelliserade mjölken och häll på resten av smeten.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan kallna och stelna i kylskåp minst 3 timmar.

4

Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Häll glasyren på kakan och låt stelna. Garnera med flingsalt.