Du behöver

  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 st Ă€gg
  • smör till stekning

Fyllning:

2 dl tapenade hemgjord eller fÀrdigköpt
12 st coctailtomater halverade
8 dl babyspenat löst packad
2 msk olivolja
flingsalt och nymald peppar
200 g getost

Gör sÄ hÀr

1

Blanda mjöl och salt i en bunke. TillsÀtt vattnet och vispa till en slÀt smet. TillsÀtt Àggen, ett i taget, och vispa slÀtt igen.

2

LÄt smeten dra cirka 1 timme. Vispa upp smeten.

3

Hetta upp en stekpanna med lite smör. HÀll i cirka 1 dl smet. Vicka pannan sÄ att smeten tÀcker pannan, och det blir en tunn pannkaka.

4

Stek galetten pÄ bÄda sidor pÄ medelstark vÀrme.

5

Fyllning: Blanda tomater, spenat, olivolja, salt och peppar.

6

Bred tapenade pÄ galetten. Fördela salladen över och strö pÄ smulad ost.


Kommentar:
Sydfranska smaker med getost och den omtyckta olivröran tapenade. Vill man inte göra egen tapenade gÄr det bra att köpa fÀrdig.