Du behöver
- 2 dl bovetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 4 dl vatten
- 2 st Àgg
- smör till stekning
Fyllning:
2 dl tapenade hemgjord eller fÀrdigköpt
12 st coctailtomater halverade
8 dl babyspenat löst packad
2 msk olivolja
flingsalt och nymald peppar
200 g getost
Gör sÄ hÀr
Blanda mjöl och salt i en bunke. TillsÀtt vattnet och vispa till en slÀt smet. TillsÀtt Àggen, ett i taget, och vispa slÀtt igen.
LÄt smeten dra cirka 1 timme. Vispa upp smeten.
Hetta upp en stekpanna med lite smör. HÀll i cirka 1 dl smet. Vicka pannan sÄ att smeten tÀcker pannan, och det blir en tunn pannkaka.
Stek galetten pÄ bÄda sidor pÄ medelstark vÀrme.
Fyllning: Blanda tomater, spenat, olivolja, salt och peppar.
Bred tapenade pÄ galetten. Fördela salladen över och strö pÄ smulad ost.
Sydfranska smaker med getost och den omtyckta olivröran tapenade. Vill man inte göra egen tapenade gÄr det bra att köpa fÀrdig.