10 bitar
Du behöver
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl mjölk
- 1 äpple
- 1 msk maizena
- 1 msk strösocker
- 1 tsk kanel
Toscasmet:
100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Blanda majsstärkelse, socker och kanel och vänd runt äppelklyftorna i blandningen. Lägg klyftorna över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
Toscasmet: Blanda smör, socker, vaniljsocker, mjölk, mjölk och mandelspån i en kastrull och värm under omrörning tills glasyren tjocknar.
Ta ut kakan och bred försiktigt toscasmeten över kakan. Grädda klart mitt i ugnen ca 15 minuter tills kakan fått fin färg.