Du behöver
- 150 g smör
- 50 g vit choklad
- 2 st lime
- 3 st ägg
- 3.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 dl vetemjöl
Servera med:
grädde
bär
Ugn: 150°
Gör så här
1
Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i det varma smöret. Låt svalna något. Tvätta limen och riv skalet fint. Pressa ur saften, ca 3/4 dl.
2
Vispa ihop ägg och socker. Rör i smör, limeskal och saft. Blända i vaniljsocker och mjöl.
3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
4
Låt kakan kallna och servera med grädde och bär.
Tips! Rulla limen ganska hårt i köksbänken innan du pressar den så blir den mjuk och släpper ifrån sig mer saft.