Skaldjurscheesecake

Du behöver Botten: 250 g kavring 100 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 500 g färskost t ex Philadelphiaost 2 dl crème fraîche 0.5 dl...

Du behöver

Botten:

250 g kavring
100 g smör

Fyllning:

4 st gelatinblad
500 g färskost t ex Philadelphiaost
2 dl crème fraîche
0.5 dl hackad dill
170 g kräftstjärtar
1 msk pressad citron
salt och peppar

Garnering:

kräftstjärtar
dill
citron

Gör så här

1

Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen under tiden fyllningen görs.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Rör ihop färskost, crème fraiche och dill. Ta upp gelatinbladen och smält på svag tillsammans med 1/2 dl av fyllningen. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen.

3

Hacka kräftstjärtarna och blanda ner tillsammans med dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 5 timmar gärna över natten. Garnera med kräftstjärtar, dill och citron.

Scroll to Top