Kladdkaka med mörk choklad

Klassisk kladdkaka som får extra djup chokladsmak tack vare smält mörk choklad i smeten. Servera med vispad grädde och bär.

10 bitar

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Servera med:

grädde
bär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Hacka chokladen. Smält smöret och lägg ner chokladen i smöret och rör om tills den smält.

2

Vispa samman ägg, socker och vaniljpulver. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med chokladsmöret. Blanda om till en jämn smet.

3

Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 18 minuter. Låt kakan kallna och servera med grädde och bär.


Kommentar:
En traditionell kladdkaka som ingen kan motstå.
Scroll to Top