4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- ½ tsk lökpulver
- 1+1 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk maizenaredning
- 150 g champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g mozzarella
- 70 g salami
- 10 soltorkade tomater
Topping:
½ dl basilika
Servera med:
Rostad potatis
Sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Krydda kycklingen med salt, peppar och lökpulver. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten. Tillsätt grädde och fond och koka upp. Red av såsen och smaka av med salt och peppar.
Ansa och skiva svampen. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in.
Skiva kycklingen, den kommer inte vara klar vid det här laget. Varva kyckling och skivad mozzarella, salami och tomater i en smord ugnsform. Häll på såsen och strö över svampfräs. Gratinera i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter. Toppa med basilika och servera med rostad potatis och sallad.