Pastagratäng

Du behöver 300 g pasta 1.5 st gula lökar 500 g köttfärs 1 msk smör 2 st morötter 2 burk tomatsås à 400 gram, gärna...

Du behöver

  • 300 g pasta
  • 1.5 st gula lökar
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 2 st morötter
  • 2 burk tomatsås à 400 gram, gärna smaksatt tomatsås
  • salt och peppar
  • 125 g mozzarella

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Koka pastan och låt den rinna av. 

2

Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i en stekpanna med smör. 

3

Skala och riv morötterna och rör ner i stekpannan och fräs några minuter till. Späd med tomatsås och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4

Blanda pasta och köttfärssås, och häll i en smord ugnsform.
Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Gratinera tills mozzarellan smält, ca 10 minuter. Garnera med basilika och servera med sallad.

Scroll to Top