Glutenfria havrekakor

Du behöver 125 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 1 tsk bakpulver 0.5 tsk bikarbonat 140 g glutenfri mjölmix ca 2 1/2 dl 1 dl...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 140 g glutenfri mjölmix ca 2 1/2 dl
  • 1 dl rena havregryn

Garnera med:

50 g choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör ihop rumsvarmt smör och muscovadosocker. Blanda i bakpulver, bikarbonat, mjölmix och havregryn, och blanda till en deg.

2

Dela degen i 30 bitar och rulla bitarna till bollar. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lätt med handen. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kakorna kallna.

3

Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna.

Scroll to Top