Bullar med mörk choklad

Du behöver 50 g jäst 100 g smör 5 dl mjölk 1 dl rörsocker 0.5 tsk salt 770 g Lailas blå mjölmix ca 14 dl...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl rörsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 770 g Lailas blå mjölmix ca 14 dl

Fyllning:

150 g smör
1 dl mörkt muscovadosocker
100 g mörk choklad

Pensling:

ägg
mandelspån

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rörsocker, salt och mjölmix, och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

2

Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och muscovadosocker. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 45×30. Bred på fyllning och strö över hackad choklad.

3

Vik över degen till en dubbel platta. Skär varje platta i 16 remsor. Snurra dem försiktigt till knutar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.

Scroll to Top