Du behöver
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 dl rörsocker
- 0.5 tsk salt
- 770 g Lailas blå mjölmix ca 14 dl
Fyllning:
150 g smör
1 dl mörkt muscovadosocker
100 g mörk choklad
Pensling:
ägg
mandelspån
Ugn: 250°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rörsocker, salt och mjölmix, och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och muscovadosocker. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 45×30. Bred på fyllning och strö över hackad choklad.
Vik över degen till en dubbel platta. Skär varje platta i 16 remsor. Snurra dem försiktigt till knutar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.