Du behöver

Botten:

150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 st ägg

Fyllning:

1 st mjölk ca 400 g
6 st äggulor
1.5 dl pressad limesaft
2 msk limeskal rivet

Marängtäcke:

3 st äggvitor
0.75 dl strösocker

Ugn: 175°/150°

8 bitar

Gör så här

1
Botten: Arbeta snabbt ihop kallt smör, mjöl och socker till en smulig massa, helst i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Låt vila i kylen i ytterligare minst 1 timme. Grädda mitt i ugnen på 175º, 10–15 min.

2
Fyllning: Blanda kondenserad mjölk, äggulor och limesaft i en rostfri bunke. Rör med träslev över vattenbad tills krämen tjocknar, 12–15 minuter. Vänd ner limeskalet. Häll krämen i pajskalet. Låt kallna och stelna i kylen, gärna över natten.

3
Marängtäcke: Sätt ugnen på 150º. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa smeten blank och seg. Bred marängen över pajen. Grädda ganska högt upp i ugnen tills den fått en aning färg, 10–15 minuter.

4
Förvara pajen i kylen. Skär inte i pajen förrän efter ett par timmar, den behöver tid att “stadga” sig.