Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk espressopulver frystorkat
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

kakao

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20×30 cm.

2
Bryt chokladen i bitar. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen smält.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmeten. Blanda mjöl, espressopulver, bakpulver, vaniljsocker och vispa ner i smeten.

4
Grädda mitt i ugnen, 18–20 minuter. Låt kakan kallna. Skär i rutor pudra över kakao och vid servering.