Du behöver
- 1.33 dl passionsfruktssaft ca 7 passionsfrukter
- 3 st ägg delade i gulor och vitor
- 2 msk florsocker
- 0.5 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
Chokladsås:
1 msk smör
1.5 msk kakao
1 msk sirap
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
Servera med:
kiwi
tamarillo
passionsfrukt
Gör så här
1
Dela passionsfrukterna och skrapa ut fruktköttet. Passera det genom en sil så kärnorna inte kommer med. Det ska bli 1 1/3 dl vätska.
2
Vispa äggulor och florsocker till en porös smet. Vispa äggvitorna och strösocker till hårt skum. Vispa grädden.
3
Rör ner passionsfruktsaften i äggulevispet. Rör i grädden och blanda om väl. Vänd ner äggvitorna. Häll smeten i en form låt stå i frysen i minst 4 timmar.
4
Chokladsås: Smält smöret i en kastrull och rör i kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde, och låt såsen koka ihop ett par minuter. Servera med frukt och varm chokladsås.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows