Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 250 g vit choklad
  • 25 g smör

Clementinsås:

2 dl pressad apelsinsaft ca 2 apelsiner
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 st clementin

Garnera med:

physalis

Gör så här

1
Pensla en rund form, 15 cm i diameter, med olja och klä den med plastfolie.

2
Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 1/2 dl av grädden. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Häll chokladgrädden i formen och låt stå i kylen för att stelna, ca 1 timme.

3
Hacka mjölkchokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt mjölkchokladen och rör om tills den smält. Häll den försiktigt i formen och låt stå i kylen för att stelna, 1 timme.

4
Hacka den vita chokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt den vita chokladen och smör, och rör om tills det är en slät smet. Häll smeten i formen och låt formen stå i kylen eller frysen över natten.

5
Clementinsås: Koka ihop apelsinsaft och socker och red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Skala clementinerna med kniv så att det vita kommer bort. Skiva clementinerna och lägg dem i lagen.

6
Skär chokladtryffeln i bitar, värm kniven i rinnande varmt vatten så går det lättare. Lägg upp på tallrikar med clementin och sås och garnera med physalis.

Portioner
10 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows