Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 3.5 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad
- 250 g vit choklad
- 25 g smör
Clementinsås:
2 dl pressad apelsinsaft ca 2 apelsiner
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 st clementin
Garnera med:
physalis
Gör så här
1
Pensla en rund form, 15 cm i diameter, med olja och klä den med plastfolie.
2
Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 1/2 dl av grädden. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Häll chokladgrädden i formen och låt stå i kylen för att stelna, ca 1 timme.
3
Hacka mjölkchokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt mjölkchokladen och rör om tills den smält. Häll den försiktigt i formen och låt stå i kylen för att stelna, 1 timme.
4
Hacka den vita chokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt den vita chokladen och smör, och rör om tills det är en slät smet. Häll smeten i formen och låt formen stå i kylen eller frysen över natten.
5
Clementinsås: Koka ihop apelsinsaft och socker och red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Skala clementinerna med kniv så att det vita kommer bort. Skiva clementinerna och lägg dem i lagen.
6
Skär chokladtryffeln i bitar, värm kniven i rinnande varmt vatten så går det lättare. Lägg upp på tallrikar med clementin och sås och garnera med physalis.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows