Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 0.5 g saffran
- 2 st ägg små
- 2 tsk apelsinskal rivet
- vetemjöl ca 6 dl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 120 g pistaschmandel osaltad, skalad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Blanda i ägg, apelsinskal och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vicka upp degen på bakbord och knåda in pistaschmandeln.
2
Forma degen till 6 längder, lika långa som plåtens kortsida. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna något.
3
Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna ca 15 minuter. Skär längderna i lite sneda bitar. Vänd snittytorna upp och grädda i ytterligare 8–10 minuter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows