Du behöver
- 25 g jäst
- 100 g smör
- 3 dl mjölk
- 1 g saffran 2 kuvert
- 1 st sockerbit
- 0.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- vetemjöl ca 9 dl
Fyllning:
200 g färskost
150 g smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 st apelsin rivet skal
Pensling:
ägg
mandelspån
Ugn: 225°°
24 bitar
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och rör ner i smörblandningen. Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt socker, ägg och mjöl, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt, 45 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut degen till en platta, 30×40 cm. Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.
4
Fyllning: Rör ihop färskost, rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och apelsinskal.
5
När degen jäst klart, gör gropar med ett finger doppat i mjöl. Fördela fyllningen i hålen. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel. Grädda, ca 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows