Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0.5 tsk kanel
- 0.5 tsk ingefära
- 0.5 tsk kardemumma
- 0.5 tsk kryddnejlika mald
Garnera med:
pepparkaka
fikon
Servera med:
2 dl vispgrädde
2 msk glögg
Ugn: 175°
8 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i socker och ägg.
2
Blanda mjöl, kakao och kryddor och sikta ner det i kastrullen. Rör om så allt blandas.
3
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 20 minuter. Låt kallna.
4
Garnering: Garnera med krossade pepparkakor och fikon. Vispa grädden och smaksätt den med glögg, och servera till kakan.