Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 5 st ägg
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st apelsin rivet skal och pressad saft

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft

Garnera med:

apelsinskal

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget.

2
Blanda vallmofrö, mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft. Fördela smeten i två smorda formar, 1 1/2 l.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kakorna vila i formen i 10 minuter innan de stjälps upp.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft och glasera kakorna. Garnera med apelsinskal.