Du behöver
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 5 st ägg
- 2 msk blå vallmofrön
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl gräddfil
- 1 st apelsin rivet skal och pressad saft
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
Garnera med:
apelsinskal
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget.
2
Blanda vallmofrö, mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft. Fördela smeten i två smorda formar, 1 1/2 l.
3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kakorna vila i formen i 10 minuter innan de stjälps upp.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft och glasera kakorna. Garnera med apelsinskal.