Du behöver

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 100 g valnötter
  • 200 g aprikoser torkade
  • 100 g russin gula
  • 100 g apelsinskal hackade syltade
  • apelsinsaft (1 apelsin)

Glasyr:

2 st äggvitor
florsocker ca 5 dl
valnötter

Ugn: 175°

15 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget.

2
Blanda mjöl, grovt krossade valnötter, hackade aprikoser, russin och apelsinskal, och rör ner i smeten tillsammans med apelsinsaft.

3
Klicka ner smeten i en smord form med löstagbar kant, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme. Låt svalna.

4
Glasyr: Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i florsockret lite i taget och fortsätt vispa tills glasyren är vit, blank och seg. Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.