Du behöver
- 250 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 100 g valnötter
- 200 g aprikoser torkade
- 100 g russin gula
- 100 g apelsinskal hackade syltade
- apelsinsaft (1 apelsin)
Glasyr:
2 st äggvitor
florsocker ca 5 dl
valnötter
Ugn: 175°
15 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget.
2
Blanda mjöl, grovt krossade valnötter, hackade aprikoser, russin och apelsinskal, och rör ner i smeten tillsammans med apelsinsaft.
3
Klicka ner smeten i en smord form med löstagbar kant, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme. Låt svalna.
4
Glasyr: Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i florsockret lite i taget och fortsätt vispa tills glasyren är vit, blank och seg. Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.