Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g pekannötter
  • 400 g squash
  • 4 st ägg
  • 2 dl rapsolja

Frosting:

200 g färskost
50 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
kokoschips

Ugn: 175°

20 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel, vaniljsocker och hackade pekannötter i en stor skål.

2
Tillsätt riven och ­urkramad squash, ägg och olja och rör ihop till en välblandad smet. Häll smeten i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna.

3
Frosting: Vispa ihop färskost och rumsvarmt smör till en jämn smet. Vispa i florsocker. Bred smeten över kakan. Garnera med kokoschips. Skär kakan i ­rutor.