Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 g pekannötter
- 400 g squash
- 4 st ägg
- 2 dl rapsolja
Frosting:
200 g färskost
50 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
kokoschips
Ugn: 175°
20 bitar
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel, vaniljsocker och hackade pekannötter i en stor skål.
2
Tillsätt riven och urkramad squash, ägg och olja och rör ihop till en välblandad smet. Häll smeten i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna.
3
Frosting: Vispa ihop färskost och rumsvarmt smör till en jämn smet. Vispa i florsocker. Bred smeten över kakan. Garnera med kokoschips. Skär kakan i rutor.