Du behöver

  • 250 g kokta rödbetor
  • 75 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Frosting:

50 g smör rumsvarmt
200 g färskost
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
granatäppelkärnor

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Riv rödbetorna. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt ­oljan lite i taget under vispning.

2
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Krama ur lite vätska ur de rivna rödbetorna och rör ner dem i smeten tillsammans med chokladen.

3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kallna.

4
Frosting: Vispa ihop rumsvarmt smör och färskost till en jämn smet. Vispa i florsocker och citronsaft. Bred frostingen över kakan. Strö över granatäppelkärnor.