Du behöver
- 250 g kokta rödbetor
- 75 g mörk choklad
- 3 st ägg
- 4 dl strösocker
- 2 dl rapsolja
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Frosting:
50 g smör rumsvarmt
200 g färskost
2 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
granatäppelkärnor
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Riv rödbetorna. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt oljan lite i taget under vispning.
2
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Krama ur lite vätska ur de rivna rödbetorna och rör ner dem i smeten tillsammans med chokladen.
3
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kallna.
4
Frosting: Vispa ihop rumsvarmt smör och färskost till en jämn smet. Vispa i florsocker och citronsaft. Bred frostingen över kakan. Strö över granatäppelkärnor.