Du behöver
- 7 dl vetemjöl
- 0.5 g saffran
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk hjorthornssalt
- 6 st bittermandel
- 1.5 dl torkade tranbär
- 125 g smör kallt
- 1 st ägg
- 1.5 dl filmjölk eller gräddfil
Pensla med:
1 st ägg
pärlsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda mjöl, saffran, socker, hjorthornssalt, riven bittermandel och tranbär i en bunke. Finfördela kallt smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Rulla ut degen på mjölat bakbord till 2 längder som är ca 50 cm. Skär längderna i ca 5 cm breda bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.
3
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.