Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 6 st bittermandel
  • 1.5 dl torkade tranbär
  • 125 g smör kallt
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl filmjölk eller gräddfil

Pensla med:

1 st ägg
pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda mjöl, saffran, socker, hjorthornssalt, riven bittermandel och tranbär i en bunke. Finfördela kallt smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Rulla ut degen på mjölat bakbord till 2 längder som är ca 50 cm. Skär längderna i ca 5 cm breda bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.

3
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.