Du behöver

  • 1 st pizzadeg kyld och färdig, 400 g

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör
150 g färsk babyspenat
salt peppar
2 dl cheddarost riven
1 msk oregano torkad

Pensling:

ägg
sesamfrö

Ugn: 225°

12 bitar

Gör så här

1
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skölj ­spenaten och fräs den tills den mjuknat och vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svalna.

2
Rulla ut pizzadegen. Fördela spenatfyllningen över halva degen. Strö på ost och oregano och vik över den ofyllda degen. Tryck till kanterna.

3
Pensling: Pensla degen med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 15 minuter. Låt vila ett par minuter. Skär upp i snibbar.