Du behöver
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- vetemjöl ca 14 dl
Ugn: 250°/175°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin. Degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa övertäckt i 1 1/2–2 timmar.
2
Stjälp upp degen på mjölat bakbord men knåda den inte. Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer.
3
Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter.
4
Grädda mitt i ugnen på 250º i 15 minuter. Sänk värmen till 175° och grädda klart i ca 10 minuter. Spruta gärna in lite vatten ett par gånger med en blomspruta.