Du behöver

  • 100 g jordnötssmör
  • 1 dl jordnötter osaltade
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Topping:

200 g jordnötssmör
75 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl vispgrädde

Garnera med:

jordnötter

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Smält jordnötssmöret i en kastrull och låt det svalna. Hacka jordnötterna grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i sme­ten tillsammans med jordnötter, jordnötssmör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Låt kallna.

2
Topping: Vispa jordnötssmör och rumsvarmt smör fluffigt, gärna med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och grädde, och vispa till en fast smet. Bred eller spritsa smeten på kakan. Garnera med jordnötter.