Du behöver

Pajdeg

125 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
2 dl siktat dinkelmjöl
0.5 tsk bakpulver

Fyllning

1.5 dl valnötter
3 st ägg
1 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
250 g kesella
0,5 st citron rivet skal från
2.5 st päron

Ugn: 200°

8–10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen cirka 1 timme.

3
Grovhacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i mjöl, kesella, citronskal och nötter.

4
Skala och kärna ut päronen. Skär dem i klyftor. Häll smeten i formen och stick ner päronklyftorna.

5
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter, känn med en provsticka att pajen är genomgräddad.